Casa Symposium Proef de Stad donderdag 21 juni 2012

Architectuurcentrum CASA organiseert op 21 juni het festival Proef de Stad over stadslandbouw en regionaal voedsel. Vroeger was voedsel bepalend voor de organisatie van de stad en haar ommeland. Granen, groenten en fruit werden vanuit het omliggende achterland de stad binnengebracht en het vee kwam zelf de stad binnenwandelen om meteen verkocht of geslacht te worden. Sinds de industriële revolutie en de mondiale economie is het contact met de herkomst van ons eten voor een groot deel verloren gegaan en wordt het vanuit de hele wereld naar onze eettafel getransporteerd.

Om meerdere redenen zou het goed zijn als we de relatie met ons voedsel weer herstellen. Een aantal ecologische, ethische en economische voedselproblemen kan hiermee worden verminderd. En wat zou het leuk zijn als de appel in de Arnhemse supermarkt weer gewoon uit de Betuwe komt en we groenten en kruiden eten uit lokale kweek. Of dat de restaurants in de stad een fijne keuze hebben aan Arnhemse riviervis en smakelijke wijnen uit de regio.

Donderdag 21 juni • Showroom Arnhem, Kleine Oord (naast 179) • deuren open vanaf 16.00 uur • Entree symposium €10,- • studenten €5,- • leden van de CASA-sociëteit gratis

Voor het programma kijk hier

Geen opmerkingen: