Documentairefilm op website van het Gelders Archief

Op de website van het Gelders Archief is een documentairefilm te zien uit 1971 over de tuinders van de volkstuinen bij Klarenbeek in Arnhem. Dat zou ons complex Bosweg kunnen zijn, maar ook een complex vlak achter zwembad Klarenbeek.  Van dat complex is nu nog slechts een tuin over, met vooral kunstig gesnoeide buxus.

Er zijn sfeerbeelden te zien van het lichtglooiende terrein waar in de nazomer gewerkt wordt tussen groenten en sierbloemen. Onder de beelden zijn fragmenten uit interviews gemonteerd. Twee tuinders voeren een gesprek, in het 'Ernems' uiteraard, met origineel omgevingsgeluid. Een tractor nadert, in de aanhangwagen zit verse organische mest; een van de tuinders geeft zijn mening over kunstmest en onkruidbestrijding. Ook komt penningmeester Van Roon aan het woord, hij zou graag meer uniformiteit zien bij de tuinhuisjes. De documentaire duurt ongeveer 19 minuten en is gemaakt door Pieter Cornelissen.

Hieronder staat de link naar de film, op de website van het Gelders Archief is de film te vinden via het zoekvenster. Type 'volkstuinen' in, het resultaat staat bij de categorie Films en filmfragmenten.Geen opmerkingen: